onsdag den 14. december 2016

Danmark er ved at blive en løber nation

Danmark havde 18 løbere med ved EM Cross i år. Vi er dermed nået halvvejs mod målet, som er, at vi stiller fuldt hold, hvilket vil sige 6 løbere i alle 6 klasser.
I bestræbelserne på at blive en sand løber nation, skal kulturen være der.
Og der er vi kommet tæt på målet på Crosslandsholdet!
For at blive en sand løber nation er det nødvendigt at vi har alle klubber, trænere og løbere med på bevægelsen. Løberne og trænere skal koncentrere sig om det de gør bedst om sommeren, men om vinteren er det af stor vigtighed at alle bakker op om Crosslandsholdet og sætter en ære i af komme med, fordi hold og cross er vigtigt.  

Hvorfor er hold vigtigt?

Det er vigtigt, at der er hold, fordi det skaber det sammenhold, som skaber kulturen. 
På det danske hold - og dermed mener jeg alle som var med som løber, træner eller leder - er vi der for at hjælpe hinanden og bakke hinanden op. De rutinerede hjælper de nye, så alle får plads og føler sig velkomne. 
Jeg ved at alle løbere, som har prøvet at være med, synes det er noget at det fedeste man kan opleve som løber, og at de rigtigt gerne vil med på holdet igen næste år. 
Og jeg er sikker på at vi sender løberne hjem til klubberne med masser af energi, motivation og gode oplevelser.

Hvorfor skal man løbe Cross?
Cross nulstiller alt. 5000m løberen kan vinde en spurt mod en 800m løber. OL 1500m helten må måske sande at marathon løberens vedholdende tempo bare bliver for meget, men alligevel finder hun farten og viljen til sejr til sidst.  Man lærer at løbe på fornemmelsen, da der ikke gives omgangstider. Man lærer at klare sig i et stort felt. Terræn og underlag giver udfordringer som kan lære en nye teknikker til at komme hurtigt fremad. Og frem for alt udfordrer den slags konkurrencer det mentale for atleterne. 

Holdet i år præsterede rigtigt godt! Anna Emilie Møller´s sølvmedalje og 3 top 20 placeringer gør det til det næstbedste år nogensinde. 
Det jeg især lagde mærke til, var at rigtigt mange at vores løbere kom med en indstilling og en ambition om at løbe med i top 20. Det gik ikke i år, men forsøget var der, og næste år lykkes det for mange af dem. Jeg vil gerne fremhæve Anna Mark Helwigh, Louise Rode og Kristian Holm Jensen i juniorklassen, for nogle gode seriøse satsninger. Og stor ros går også ud til Sophie Søefeldt, Andreas Lindgren (for sin slutspurt), Maria Larsen og debutanten Josephine Brysting.
Helt på toppen var naturligvis Anna som nr. 2 og Abdi som nr. 12.
Men en helt særlig hyldest skal gå ud til Jacob Simonsen, som løb så "voksent" i U23 klassen og imponerede med sin placering som nr. 19.

Næste år løbes EM Cross på et fantastisk anlæg i Slovakiet. Se lidt fedt HER
Der indføres en mix stafet med 2 kvinder og 2 mænd, som hver skal løbe en kort distance på 1,5 til 2,0 km hver. Det bliver på samme dag som det individuelle EM, og derfor reduceres holdløbet til 3 løbere. Jeg tror faktisk det kan blive rigtigt fint.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar