fredag den 2. december 2016

Det hidtil største hold til EM Cross

Timingen er god. Samme dag som Danmark fik VM Cross værtskabet, udtog Sportschefen det hidtil største hold til EM Cross. Med 19 løbere overgår det lige 2013 og 2014, hvor 18 løbere var udtaget.
Og så er det første gang nogensiden at vi har deltagere med i alle 6 klasser!
Opdateret: Da Anna Holm desværre måtte melde afbud blev holdet på 18 og vi havde ikke deltagere i kvindeklassen.
Niels Kim og jeg havde ellers talt om at 2016 ville blive en slags mellem år, da vi f.eks. kunne se at det kvindehold vi havde bygget op ikke var der i år. Og netop derfor har vi bestræbt os meget på at få nogle U23 kvinder med, så vi sikrer en fødekæde fra junior via U23 til senior. Næste år skal vi have U23 kvinde hold med!

Som jeg havde forventet kunne at This og Anna Holm løbe sig på holdet med gode præstationer i Warandeloop. Thijs har været ude med en fodskade og Anna skulle lige i gang igen efter OL maraton.
Maria Larsen har været væk det meste af denne sæson, men nu er hun klar igen. Dejligt!
Josephine Brysting har udviklet sig meget i år, og har forbedret sig meget på banen. Hendes resultater i crossløbene i England ser også gode ud. Her er et billede fra det britiske U23 udtagelsesløb.
De 19 løbere fordeler sig sådan:

Junior: Anna Emilie Møller, Anna Mark Helwigh , Helene Holm Gottlieb, Louise Rode og Sophie Søefeldt
U23:    Maria Larsen og Josephine Brysting
Senior: Anna Holm Hove
Junior: Kristian Holm Jensen, Andreas Lindgren, Joachim Weel Rosbo, Mubaarik Ibrahim
U23:    Mikkel Dahl-Jensen
Senior: Abdi Hakin Ulad, Ole Hesselbjerg, Peter Glans, Simon Jørn Hansen og Thijs Nijhuis.


Vi har altså hold med i begge juniorklasser og for senior mænd. Mange andre løbere har gjort det godt og var tæt på at komme ind på holdet. Jeg betragter delvis crossløbene som et middel til at gøre Danmark til en stor løbenation, og derfor drømte jeg om endnu flere løbere på holdet. Sportschefen´s opgave er mere at se det som et Europamesterskab, og derfor er det helt fair at han sætter grænsen højere. Se omtalen hos DAF HER og se den komplette EM startliste HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar