mandag den 30. januar 2017

Europa Cup Cross for klubhold

 Anna Emilie Møller
Lea Reime
Louise Rode
Marie Holst Mørch
Sara Schou Kristensen
Sylvia Medugu

Blovstrød Løvernes succesrige kvinder repræsenterer igen Danmark ved Europa Cup for klubhold. Crossløbet finder sted søndag d. 5. februar. Der løbes på en populær permanent crossbane i Albufeira i det sydlige Portugal. Banen har tidligere været brugt til andre store mesterskaber.

Sidste år deltog Blovstrød Løverne i juniorklassen. Holdet leverede historiske præstationer med den første medalje til et dansk pigehold og Anna Møller blev den første danske individuelle vinder. 
I år er klubben med i seniorklassen. 3 af juniorpigerne fra 2016 er med igen, og er nu første års senior. Med en gennemsnitsalder under 23 år, har Blovstrød den absolut yngste trup af de 16 deltagende klubber. Optimismen er dog stor alligevel, for kvinderne har allerede god international erfaring og er i rigtig god form.

Men fornuften siger også at de 5 første placeringer ”er taget” på forhånd. De 2 tyrkiske klubhold og holdene fra Spanien, Storbritannien og Portugal er så stærke at Blovstrød endnu ikke kan gøre sig håb om at slå dem.

Derfor er det ambitionen at komme i den bedste halvdel af de 16 deltagende hold.
For at opnå dette, skal Løverne besejre de fleste af konkurrenterne fra Tyskland, Frankrig, Italien, Belgien, Irland, Schweiz, Tjekkiet og Finland. De 2 sidste deltagende klubber fra Grækenland og Luxembourg har ikke så stærke løbere med.
Der er mange løbere med som præsterede godt ved Europamesterskabet i Cross i december. Blovstrød Løvernes hold er dog det eneste kvindehold som tæller en medaljetager derfra, da Anna Emilie Møller som bekendt vandt sølv i sit allersidste juniorløb.   

Danmark stiller i år med stærke hold i alle 4 klasser. Så når Blovstrøds kvinder ikke selv løber, vil de heppe på Odenses mænd og de 2 juniorhold fra Sparta.

Holdledere er Erling Worm, Kersti Jakobsen og Per le Fevre Hansen.

Live skulle være muligt HER Løbet starter søndag kl. 12.55 dansk tid.


Billedet herunder viser de stolte bronzevindere fra juniorklassen 2016:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar