onsdag den 16. november 2016

NM Cross

Umiddelbart så det nemt ud med NM Cross i Kristiansand, som jo kun er adskilt fra Danmark af Skagerak. I praksis viste det sig dog at være svært at nå hjem efter løbet lørdag. Jyder og fynboer (9 i alt) rejste med færgen fra Hirtshals, mens vi 14 sjællændere havde en dejlig direkte flyvetur derop fredag, men til gengæld brugte vi 9 timer på at komme hjem via Amsterdam.
Simone og Thijs nåede ikke at blive klar til at starte og Anna Møller blev også hjemme for at passe på en lille overbelastning. Dermed måtte vi reducere noget i medaljedrømmene.
Stemningen på holdet var dog utrolig god, og optimismen begyndte at stige igen.
Her er truppen samlet til Pep Talk:
Vi havde 9 debutanter med, så der var meget at lave for os trænere. Jeg valgte at lave en værelses fordeling, hvor alle debutanter boede sammen med en som havde prøvet det før. Det fungerede fint.

Der var 10-15 cm. sne i området og en del is. Ruten havde sikkert være fin og sikker uden sne, men nu virkede den en smule farlige visse steder. Vi valgte 9-12 mm pigge, selvom mange talte om 15-18 mm, men ud over is, var der en del sten og 2 stykker med asfalt, så vi ville ikke risikere noget.

Juniorpigerne gjorde det godt. Alle 6. Noget overraskende løb 3 norske piger væk som 1-2-3. Helene og Anna Mark prøvede at lukke hullet et par gange, men fik ikke kontakt. Det endte med en dansk spurt om 4-6 pladsen, som Louise Rode vandt foran Anna Mark og Helene. Se spurten HER
Vi fik sølv i holdløbet.

Jeg havde fornøjelsen af at tage mig af juniordrengene før løbet. Kristian Holm blev udnævnt som favorit sammen med svenske Sultan Hassan. Kort før start meldte Hassan fra. Men det var Andreas Lindgren som tog teten og han og Kristian fik hurtigt et pænt hul. Efter halvanden at de 4 runder faldt Andreas dog i tempo, og Kristian kunne løbe hjem til en suveræn guldmedalje. Joachim Rosbo besejrede sin norske konkurrent i spurten og dermed slog vi lige akkurat Norge i holdløbet og fik guld! Mubaarik og Thor imponerede også.
Heldigvis kom få løbere til skade på ruten. Alexander Seidler slog dog foden og skulle ikke have gennemført løbet.

Sissel og Lea løb begge rigtigt godt i kvindernes løb, som blev vundet af den elegante svenske OL løber Charlotta Fougberg.
Mændenes løb havde skiftende føringer. Mikkel Dahl var med oppe foran fra start. Peter Glans og Ole havde svært ved at finde fæste. Norske Grønnevig kom klogt bagfra og da han rykkede i front kunne ikke engang David Nilsson følge med. Mikkel blev indhentet at Vedvik, men han hang på de sidste 2 omgange, men måtte nøjes med 4. pladsen efter en tæt spurt. Simon Jørn var igen godt løbene og Lommer gjorde det også fint. Vi fik bronze i holdløbet.

Vi plejer at have 6 medaljer som ambitionen, da det er det antal vi skal have ved en lige fordeling mellem Norge, Sverige, Finland og Danmark. Vi fik kun 4 denne gang. Mikkel havde fortjent en medalje, og det var en streg i regningen at juniorpigerne ikke fik en i top 3.
På en måde blev det et mellem år, hvor vi fik kørt mange nye løbere ind på holdet. Kristians sejr og Mikkels comeback til toppen står som det flotteste for mig.

Mandag sendte Niels Kim vores indstilling til EM udtagelsen til Sportschef Piotrek. De 2 er i dialog om det endelige hold. Det bliver ikke et komplet hold i første omgang, da en del løber Warandelopp d. 27/11 for at kvalificere sig.
Som udmeldt bliver EM udtagelsen offentlig d. 18/11. Frem til d. 1/12 kan man kvalificere sig.