søndag den 20. november 2016

Udtagelse til EM Cross

Der er været EM Cross siden 1994. I de 22 år har Danmark haft 171 starter. De første 15 år havde vi i gennemsnit 4,8 deltagere pr. år. Siden Niels Kim fik indflydelse fra 2009 har vi haft 14,2 deltagere pr. år. Vi satser nemlig på at crosslandsholdet kan være med til at motivere løberne og løfte niveauet. Jeg har selv været med ved NM siden 2012 og EM Cross siden 2013.
Måler man på antallet af top 30 placeringer - som efter min vurdering, er der det begynder at bliver virkeligt svært - er det heldigvis fulgt med det øgede antal deltagere. Sidste år fik vi imponerende 9 løbere i top 30 alt i alt.
Vi havde 20 løbere med ved NM Cross. De gjorde det flot allesammen. Niveauet ved EM, er dog det højere, så det vil ofte være et lidt mindre hold vi tager med til EM.
De 5 bedste juniorpiger og de 4 bedste juniordrenge skal naturligvis til EM.
Vi kommer desværre ikke til at følge op på den gode udvikling vi ellers havde gang i for kvinder. Pt. er ingen udtaget.
Bedste mand ved NM var Mikkel Dahl. Han løber U23 ved EM sammen med Jacob Simonsen, som kommer hjem fra USA. Desværre kunne vi ikke stille hold.
Herreholdet består foreløbigt af Peter Glans, Ole Hesselbjerg og Simon Jørn Hansen og Abdi Ulad.

Det er første gang at Blovstrød Løverne har fået 3 løbere udtaget til samme EM Cross.

Det er muligt at flere løbere kan kvalificere sig til EM. Den mest oplagte mulighed er Warandelopp i Holland på søndag. Her løber Thijs Nijhuis, Abdi, Ole Hesselbjerg og Glans, Skov og Lommer fra Odense samt Anna Baumeister.
Sylvia Kiberenge deltage også.

Se de 15 EM udtagede danskere HER  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar