fredag den 24. juni 2016

Svære valg og svær planlægning

I marts holdt vi planlægningsmøde med DAF´s sportschef. Vi aftalte, at Anna Emilie Møllers vigtigst mål skulle være U20-VM på forhindring, hvor løbene er d. 19. juli og 22. juli. EM med indledende heats d. 8. juli og evt. finale d. 10. juli, prioriterede vi fra, da det ikke ville være den bedste forberedelse til U20-VM.
Vi talte også om, at hvis Anna klarede OL-krav, skulle hun deltage i OL, da det ligger så langt efter U20-VM, at hun kan nå at bygge op igen.
Vi havde ikke særligt fokus på OL-krav i planlægningen, da der trods alt var langt fra hendes PR på 10.09.58 til kravet på 9.45. Og med 10.09.58 som PR kan man ikke komme til start i de stævner som er godkendte til OL-kvalifikation.
Det var faktisk ret svært at finde egnede forhindringsløb. Enten var feltet ikke stærkt nok, eller også var Anna´s PR ikke god nok til at komme til start.
Men meget ændrede sig efter Anna´s flotte sololøb i Genéve, hvor hun fik 9.50.34. Nu kigger vi seriøst på muligheden for at klare OL-kravet. Men der er ikke mange muligheder tilbage, da deadline er 10. juli - og dermed før U20-VM.
En mulighed vi overvejede var at deltage i EM alligevel, og prøve at klare OL-krav der. Men dels er det meget svært i et taktisk indledende heat, og så synes vi jo stadig at det er bedre at blive hjemme og træne i ugerne op til U20-VM.
Så beslutningen blev, at hun forsøger at klare OL-krav i Turku, Finland på onsdag ved http://paavonurmigames.fi/ som er et EAA Premium Meeting, hvilket vel er det højeste niveau for "almindelige" stævner i Europa. Selvom stævnet er godt nok, er vi dog stadige afhængige af at de andre i feltet løber godt. Hvis Anna f.eks løber 9.44 og nr. 2 i løbet løber 9.55, er det ikke sikkert DOK vil udtage hende til OL. 
Sara Slott og måske også Andreas Martinsen deltager også i Turku.

I morgen lørdag kl. 17.35 løber Anna 1500m ved Junior Gala i Mannheim. Desværre er feltet ikke så stærkt i år, som sidste år, hvor de bedste tyskere var med. Man kan se løbet HER

Fredag d. 1. juli kl. 17.50 løber Louise Rode for at klare U20-VM krav ved Världsungdomsspelen i Göteborg. Man kan se hele stævnet HER

Det bliver en meget spændende uge. Jeg er med som træner ved begge stævner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar