onsdag den 12. november 2014

Holdene til EM Cross d. 14 dec. i Samokov Bulgarien

Løbeudvalget ved Niels Kim og jeg indstillede 18 løbere til EM Cross 2014, og den var Sportschefen med på.
De 14 løbere som gjorde det tilstrækkeligt godt ved NM cross er naturligvis udtaget. Dertil kommer Abdi, Anna Baumeister og Louise Batting. Og så er det lykkes at få Sara Sig med, så vi kan stille et stærkt kvindehold.
Dermed bygger vi videre på sidste års gennembrud med at stille kvindehold, og i år kommer så endnu et gennembrud i og med, at vi stiller med juniorpigehold for første gang. Og vi forsætter med at have juniordrengehold og herrehold.
Sidste år udtog vi også 18 løbere i alt til EM. Dog kun 16 på tilsvarende tidspunkt og 2 ekstra efter DM lang cross i d. 1. dec.
Der skal 4 løbere til et hold ved EM. Desværre er det kun hos pigerne vi har en reserve. Vi må håbe, at løberne holder sig friske.

Udtagelsen af løbere til crossløb foregår delvis via subjektiv vurdering. Vi skal vurdere om løberne som minimum kan placere sig blandt de 75% hurtigste i feltet. Ud over det kendskab vi i forvejen har til løberne kigger vi på hvilken placering de fik ved NM, hvor mange sekunder man var efter de bedste og hvor i EM feltet vi regner med at disse løbere vil ligge.
De løbere der "gik videre" fra NM til EM var max 39 sekunder efter vinderen i deres klasse (på nær Henrik Them, som havde en off-day). Det er faktisk meget højere kvalitet end sidste år, hvor vi udtog løbere som var op til 66 sekunder efter vinderen. Det er et godt tegn.
Denne gang var det ret nemt, da vi ikke var i tvivl. Eller jo - vi var faktisk i overvejelser om hvad vi skulle gøre med herreholdet. Vi vil gerne se tingene i et udviklingsperspektiv. Det kniber det med, da vi lige nu mangler konkurrencedygtige løbere i tyverne. Men vi skal da stille med et herre-landshold når vi kan. Og alle kender jo kvaliteten hos de 4 herrer når de er på toppen. Hele holdet kan ses hos DAF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar