søndag den 9. november 2014

NM Cross 2014 i Vantaa Finland

Det var en noget komprimeret tur denne gang. Vi fløj fra Kastrup fredag middag og var hjemme igen allerede lørdag aften. Det kunne lige lade sig gøre at nå de vigtige ting, som at træne på ruten fredag eftermiddag og holde et holdmøde fredag aften.
Juniorpigernes løb var det første kl. 10.00. Vi vidste, at vi havde et stærkt hold, men også at konkurrencen er meget hård i pigeklassen, hvor vi ikke har fået medaljer siden Anna Holm´s tid i 2006. Alle 7 piger var friske og klar til start. Svenske Lahti samt norske Mårtensson og Bergh var mine favoritter sammen med vores Maria Larsen og Anna Møller. I afslutningen var finske Matintalo (vinder af junior NM på 800m og 1500m i august) dog meget stærk både på nedløbet ind mod stadion og i spurten på banen.
Maria fik sølv, Anna bronze og med Alberte Kjær på sjettepladsen fik de en suveræn holdsejr. Bedre kunne det ikke gøres! Louise Rode og Josephine Thestrup kom også i top 10. Det var så sejt! Line løb sin chance men gik ned, og Dorthea fik slået de finner hun kunne og fik vigtig erfaring.
Medierne er vilde med historien om Anna, som klarer sig så godt, selvom hun mest er basketspiller. TV2 laver noget om hende til deres kl. 18 udsendelse i aften søndag.
Vi havde 4 debutanter med i drengenes løb. Jeg regnede med at Kristian Holm og Emil Holm kunne gøre det godt sammen med Joachim Rosbo og Jacob Simonsen, så vi kunne få et godt holdløb. Jakob havde sidste chance for at tage en medalje. Mine 2 favoritter, norske Tjørnhom og svenske Jansson, trak fra med det samme og norske Stornes forsøgte at følge med (Stornes endte som nr. 17!). Jakob tog teten i forfølgerfeltet og fik slidt sig fri og jagtede Jansson som gik lidt kold i sit forsøg på at følge suveræne Tjørnhom. På toppen af den sidste bakke var Jacob nr. 2, men så kom svenske Johansson med en stærk afslutning, så Jacob endte med bronzen. Kristian løb perfekt og vandt 4 placeringer på de sidste 250m. Emil og Joachim spurtede i mål som nr. 11 og 12. Danmark, Sverige og Norge havde hver 4 løbere i den tætte top 12, hvor der kun var 12 sekunder mellem nr. 2 og nr. 12. Vi trak desværre det korteste strå og måtte nøjes med bronze i holdløbet. Men en flot præstation af drengene, var det. Også af debutanten Bo Tønnesen, som var hæmmet af en skade, og den kun 16 årige Sebastian Bærnthsen, som gav alt hvad han havde.

Simone Glad vågnede med migræne og hendes deltagelse virkede umulig. Men et par piller og en ekstra lur, fik hende gjort så klar, at hun prøvede at stille til start. Med afbud fra den norske stjerne Grøvdal, lå det til endnu en medalje til Simone. Norske Blom sejrede som forventet klart. Simone løb sig efter en forsigtig start til en sikker og imponerende sølvmedalje. Mette Møhncke var ikke tilfreds med sit løb, men jeg synes hun var flot med i feltet. Caroline Tauson var lidt beklemt ved udsigten til at skulle løbe det meste af løbet alene, da de andre tilmeldte havde meget bedre resultater. Tauson var sej og kom godt igennem.

Efter al den succes, troede vi på endnu en medalje i mændenes løb, men gik ikke så godt. Thijs førte første omgang, men det var lidt planløst og han faldt ned gennem feltet. Faurschou stillede op for holdets skyld trods en hævet ankel. Michael løb sig op gennem feltet og sluttede som bedste dansker som nr. 9. Them havde ingen kræfter og kunne slet ikke få pulsen op, så der var nok noget sygdom på vej, Andreas Lommer var forberedt på en rolle sidst i feltet. Han var længe i kontakt med Them og kæmpede med nogle finner, og var måske feltets hurtigste ned ad den store bakke. Mændene fik bronze i holdløbet, og dermed endte vi totalt på 7 medaljer. Der er selvfølgelig en grund for hver løber til at det ikke lige kørte. Og ingen havde planlagt at være i topform på nuværende tidspunkt. Men alligevel var det en flad fornemmelse, fordi vi er så godt vant med succes i herreklassen. Efterfølgende havde vi en god snak med mændene om hvordan vi får det til at pege fremad mod et EM sammen med Abdi.

Billederne er lånt af Kim Gudmand

Man kan se video af opløbet HER Filmen kører non-stop i 5 timer. Find pigerne fra 1.43.45, drengende fra 2.17.15, kvinderne fra 2.53.40 og mændene fra 3.39.40.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar