mandag den 24. november 2014

Magtdemonstration af Anna Møller i intervaller i mudder!

Nedenstående tekst, samt et referat fra NM Cross, er mine bidrag til sidste nummer af Atletik Nyt, som desværre lukker som blad ved årets udgang. Da jeg boede i et "atletik-kollektiv" hos Coach Fremmelev i Kolding som teenager, var Atletik Nyt noget vi kæmpede om at få lov til at læse først, og ofte blev de gamle numre hentet frem når der skulle fakta til at afgøre en diskussion. Men selv gode ting kan blive overhalet af udviklingen. Alle os som kender og elsker Atletik Nyt sender nok en kærlig tanke i retning af Heinrich og co.

Jeg er naturligvis meget stolt over det holdløb vores tre piger på 17 år (Louise er faktisk ikke fyldt 17 endnu), leverede i lørdag. Da Anna begyndte at løbe, troede hun valget stod mellem et holdspil som basket og en individuel sport. Nu ved hun at løb også er en holdsport. Med den filosofi vi har i klubben, falder det hele på plads, når vi ser løbernes glæde ved at få succes i fællesskab. For Karoline er det helt ubeskriveligt, at være med til at vinde en runde i Cross Challenge.

Jeg gav ikke teksten herunder en overskrift, da jeg sendte den til Atletik Nyt. Jeg glæder mig til at se hvad de finder på. Overskriften til mit indlæg her, er lånt fra Sara Sig´s ros til Anna via Facebook.

-------------------------------------------
Cross Stafetten var tilbage i Århus, hvor den populære runde fik sin premiere for 4 år siden. Ruten var lagt på Vestereng, som i starten mindede om en stubmark med dertil hørende ujævnt og mudret underlag, men da den blev løbet til, blev det rigtigt fint for løberne med regulært mudder og en god bakke. Der skulle igen løbes 18x1 km med 3 løbere på hvert hold.
Spartas mænd med Henrik Them, sidste års vinder Michael Nielsen, og Nick Jensen, som løb den hurtigste omgang sidste år, var favoritter. På første omgang var det dog Aarhus 1900´s engelske løber, Tom Wade, som kom så hurtigt rundt, at hans tid på 2.48 blev stående som den hurtigste i resten af løbet. Wade var dog ikke på Aarhus 1900 bedste hold, fordi han først efter nytår kan tælle for sin klub. Nick Jensen valgte i år, at løbe sine ture så jævnt som muligt, da Sparta havde luret, at det kunne blive tæt om sejren. Efter at alle løbere havde løbet deres første tur, var det overraskende Aarhus 1900 anført af en stærkt løbende Jacob Marcussen, som førte med 8.48, foran Sparta med 9.00 og på 3. pladsen med 9.07 lå Århus Fremad, hvilket nok kom bag på de fleste. For Fremad var det den relativt nye løber, Asger Dalsgård, som løb de hurtigste tider. Halvvejs i løbet var det helt lige mellem 1900 og Sparta og nu var Odense på 3. pladsen. Da der manglede en tur til hver løber, havde Sparta oparbejdet et forspring på 33 sekunder til 1900, mens Herning havde overtaget 3. pladsen. Og sådan blev slutstillingen også. I den individuelle konkurrence, hvor løbernes 4 hurtigste tider lægges sammen, vandt Tom Wade klart foran Jacob Marcussen og med Hernings Jesper Faurschou på 3. pladsen. Sparta vandt også juniorklassen og havde i Emil Holm også den hurtigste juniorløber. Veteranklassen blev vundet af Aarhus 1900, hvor den hurtigste veteranmand, Laust Bengtsen, også kommer fra.

DAF havde i sin optakt forudset Spartas styrke hos mændene, og de ramte også plet for kvinderne, hvor Blovstrøds juniorpiger med Anna Møller, Louise Rode og Karoline Hardis var udnævnt som samlet favorit for både junior og senior. På første tur var de fleste af de store navne i spil. Først rundt kom Maja Alm (AGF) i 3.17 fulgt af Simone Glad (Odense) i 3.20, Louise Batting (Aarhus 1900) og Sara Sig Møller (Sparta) i 3.21 og først på femte pladsen kom Blovstrøds Louise Rode i 3.25. Da Rode skiftede til Anna Møller overtog Blovstrød Løverne føringen og førte med 4 sekunder til 1900 og 8 sekunder til Spartas juniorpiger da alle løbere havde løbet første gang. Batting bragte Aarhus 1900 i front igen på 4. tur, men Blovstrød svarede igen og førte med 15 sekunder halvvejs. På fjerde ”sæt” valgte Aarhus 1900 at indsætte Batting 2 gange og så var spændingen tilbage og afstanden nede på 7 sekunder efter 12 omgange. Blovstrøds modsvar var at lade Rode løbe 2 gange i femte ”sæt”, og herfra kunne de køre sejren hjem med et forspring på 16 sekunder til Aarhus 1900 og et lille minut til Spartas juniorpiger på tredjepladsen. Bortset fra de nævnte 4 hurtige tider som Alm, Glad, Batting og Sig løb på deres første tur, satte Anna Møller standarden ved at løbe sine 5 hurtigste ture mellem 3.17 (decimaler hurtigere end Alm) og 3.23 og dermed havde hun 5 af de 9 hurtigste runder der blev løbet. Tiende hurtigste tid blev præsteret af endnu en juniorløber Spartas Josephine Thestrup med 3.24. Anna Møller vandt naturligvis en overbevisende sejr individuelt foran Simone Glad og Sara Sig. Blovstrød Løverne vandt juniorløbet foran Sparta og Kolding KFUM. Mette Møhncke vandt for veteraner. Det er Mettes 4. sejr ud af 5 mulige i stafetten, og dermed går hun som den eneste mod trenden for stafetten, som ellers er en ny vinder hvert år.