tirsdag den 27. oktober 2015

NM Cross udtagelsen

Jeg har efterhånden hjulpet Niels Kim en del gange med indstilling af løbere til NM og EM Cross. Vi ved hvor vi har hinanden, når vi skal prioritere de forskellige hensyn. Alligevel kom der mange ting op at vende, og vi diskuterede for og imod de forskellige valg.

Det er vigtigt for os at NM Cross er en motiverende mulighed for løberne. For mange vil det være deres bedste chance for at komme på løbelandsholdet.
Det er også vigtigt at løberne kan klare sig i konkurrencen, når de kommer med. Især for deres egen skyld.
Efter kvalifikationsløbet i lørdags indstillede vi sådan til Sportschefen, hvilket han var enig i:

Juniordrenge:
2 af de forhåndsudtagede (Kristian Holm og Joachim Rosbo) gjorde det godt og Emil Holm løb sig også sikkert på holdet. Andreas Lindgren havde en mindre skade, men regner med at være klar til NM. Vi nøjedes med at indstille de 4.
I forhold til sidste år indgår Andreas Lindgren som erstatning for Jacob Simonsen. Det vil være en positiv overraskelse hvis det bliver til individuel medalje og mere end holdbronze, som vi fik sidste år.

Juniorpiger:
3 af de forhåndsudtagede (Anna Møller, Josephine Thestrup og Louise Rode) viste klassen ved udtagelsesløbet, hvor Line Schulz desværre ikke kunne deltage. Alberte Kjær, som var forhåndsudtaget, har meldt fra til NM, men vil gerne løbe EM til december. De 3 rigtigt unge, Anna Mark, Anastacia Damm og Clara Kall løb også rigtigt fint. Da vi har en minimums alder på 15 år, gik de 2 sidste pladser til Anna Mark og Clara Kall.
I forhold til sidste år, hvor holdet vandt guld, mangler vi Alberte og Maria Larsen, men alligevel tror jeg at holdet kan kæmpe med om den bedste medalje. Anna Møller kan se frem til en god duel om medaljer med bla. finske Alisa Vainio.

Kvinder:
Simone Glad var overbevisende i lørdags. Forhåndsudtagede Sara Sig deltog ikke pga. sygdom, og Louise Batting og Anna Baumeister har meldt afbud til NM.
Vi valgte også her at nøjes med 4 løbere. Ud over Simone og Sara blev det Zenia Mogensen, som var nærmest Simone i kvalifikationsløbet, og så trible-verdensmesteren i O-løb Maja Alm.
Er alle friske er der guld potentiale i holdet, og både Sara, Simone og Maja vil være medaljekandidater.

Mænd:
Vi udtog de 5 bedste fra udtagelsesløbet plus Ole Hesselbjerg som er på træningslejr i USA og Abdi som var forhåndsudtaget. Vi forventede et afbud fra Abdi efter hans Maratonløb og det kom også i går.
Sidste år skuffede herreholdet og bedste individuelle placering var nr. 9. Jeg er sikker på, at det bliver bedre i år.

Til de løbere som var tæt på, men ikke blev udtaget i denne omgang vil jeg sige:
Fortsæt det gode arbejde! Det skal nok lykkes.

Se DAF omtale HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar