mandag den 29. oktober 2012

NM cross udtagelse

Vi er et godt hold, Henrik B Andersen, Niels Kim Hjorth og jeg, som står for det danske løbeprojekt, hvor EM cross og VM halvmarathon er de vigtigste højdepunkter.
Efter Cross Challenge i Korsør udtog vi i alt 29 løbere til det danske landshold. Vi havde forhåndsudtaget en række løbere, som tidligere har gjort det godt i cross, og resten blev udtaget efter præstationerne i Korsør. Så egentlig var det nemt nok :-) Men så er der alligevel en masse detaljer.
Er der løbere som ikke var med, som vi alligevel skal tage i betragtning?
Er der kvalificerede løbere, som alligevel ikke kan løbe ved NM?
Hvad er aldersgrænsen? Der var bl.a. Dorthea på 14 år, som løb fantastisk.
For juniorpiger var det glædeligt at KIF´s Maria Larsen beviste, at hun også er en god crossløber, og at de øvrige viste fint niveau. Reinholt meldte afbud pga. problemer med knæet, men hende udtog vi alligevel, da hun er en af de stærkeste juniorløbere. Så bortset fra Allerød´s Maria Mørch og måske også Anna B. Mikkelsen, er holdet så stærkt som det kan være. Aldersgrænsen som DAF sætter er 15 år (årgang 1997). Ved EM er den internationalt bestemt til 16 år.
Der var virkelig hård konkurrence blandt juniordrengene. Det var fedt, at Peter Glans er helt tilbage på toppen efter sin skade. Og Zacharias var overraskende god. Markus Rønn kan ikke deltage ved NM, så der blev, lidt som vi havde forventet, også plads til den gamle amagerdreng Furstenberg på holdet. Der er ofte en god sammenhæng mellem gode 1500m tider og gode crossløb. Som træner er jeg ked af at Permin havde en offday. Hans andre resultater viser, at han kunne have løbet sig på holdet.
Kvinderne mangler en del bredde blandt de rigtige seniorløbere. Alligevel var det overraskende at der - fortjent - kommer 2 veteraner på NM holdet. Simone er god, og det er super at en næsten helt ny løber, Louise Kunø fra Aalborg AM, debuterede sig direkte ind på landsholdet.
Herrenes løb var meget som forventet. Steffen Falch overraskede mange, men naturligvis ikke mig :-) Vi vidste, et han er skarp, og havde en målsætning om at han skulle slå Johan eller Jesper, for at vise EM niveau. Han slog dem begge. Og det var ikke fordi de ikke var gode! Bueno meldte fra, og det giver en god NM chance til Lommer. Ham har jeg gået og holdt øje med, og det er fedt at han slår igennem. Især fordi han er U23.
Jeg synes, at vi kom forstærket ud af NM kvalifikationen. Der laves rigtigt meget godt arbejde ude i klubberne. Bagsværd imponerer med 3 NM-løbere og Aalborg bobler opad under David Møller.
Og selvom vi helt klart kunne blive bedre til at informere og kommunkere om hvordan vi arbejder, er jeg stolt af, at tiderne hvor der ofte var stor kritik, af hvem der blev udtaget, er forbi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar