søndag den 8. november 2015

Rigtigt godt NM Cross

Det blev et rigtigt godt NM Cross i år. Vi fik medaljer i alle holdløb, hvilket kun er sket en gang tidligere og det er helt tilbage til den første udgave af NM Cross i 1997. For at komme helt op og ringe manglede vi lige den individuelle guldmedalje. Det blev dog til 3 flotte individuelle sølvmedaljer og dermed 7 medaljer i alt, hvilket er en tangering af den største høst nogensinde. Hvis medaljerne skulle fordeles lige mellem de 4 skandinaviske lande ville der blive 6 medaljer til hver. Så 7 er rigtigt fint. Giver man 3-2-1 point for guld-sølv-bronze opnåede vi 14 point og det er ny rekord.
Juniorpigerne overgik det vi havde håbet på. Finske Vainio var for stærk på dagen, så Anna Møller opnåede det maximale med sølv og Louise Rode og Line Schultz kæmpede længe om bronze med den forsvarende mester Matintalo. Det lykkes at genvinde holdguldet, selvom det holdt hårdt mod et stærkt finsk hold. Anna Mark debuterede med en fantastisk 8. plads. Josephine Thestrup havde en off day, men skal nok komme igen og Clara Kall gjorde det flot og slog de fleste svenskere.

Juniordrengene rykkede fra bronze til sølv i holdløbet, da de meget overraskende kunne slå Sverige. Kristian Holm og Joachim Rosbo forbedrede deres placeringer fra sidste år, og Andreas Lindgren fightede sig mange placeringer frem på sidste omgang. Super flot da han er langt fra sin topform. Emil Holm kunne desværre slet ikke finde de gode ben, og havde det svært lige fra starten.
Den yngste fra Ingebrigtsen-klanen (Jakob) på 15 år vandt ret overlegent.

Kvinderne sikrede sig holdbronze foran Norge. Den finske vinder Peiponen var suveræn og holdt stilen som mindede om løbespring hele vejen. Simone kom under angreb fra svenske Holmgren, som trak Maja Alm med op. På et tidspunkt lignede det samling mellem de 3, men Simone gav sig ikke og sikrede sig sølv. Det er hendes 4 medalje i træk siden guldet i 2012.
Mændene løftede sig super flot og var synlige og næsten dominerede i feltet. Jesper Fauschou førte feltet an i starten, mens Ole Hessebjerg og Thijs Nijhuis lagde sig bagerste og løb sig op gennem feltet. De havde overblik og overskud. Mads Tærsbøl og Peter Glans lå lidt længere fremme fra start og holdt sig også fint i ro. Midtvejs på de 9 km lavede svenske David Nilsson det første ryk som splittede feltet. Det satte Thijs og Ole lidt under pres, da de nu skulle bruge kræfter på at løbe ham op. De udnytte svenskeren Walleräng som klart var den stærkeste på de 2 sidste omgange, selvom Ole kæmpede hvad han kunne. Thijs gled desværre i det sidste sving og dermed forsvandt hans mulighed for bronze.
DAF´s omtale og link til resultater kan ses HER 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar