fredag den 12. februar 2016

YES det lykkedes!!

I efteråret 2014 satte vi os målet om at vinde DM lang Cross for juniorhold i februar 2015, så vi ville kvalificere os til ECCC Cross 2016. Med Anna og Louise som stærke kort var det op til Karoline, som ser sig selv som 400m og 800m løber, at bryde en mental grænse og løbe rigtigt godt på 8 km cross. Hun knoklede på med træningen og missionen lykkedes!
Da vi nåede til efteråret 2015 skulle vi for alvor til at opbygge ECCC holdet, hvor man skal have mindst 4 gode løbere. Vi havde på det tidspunkt stadig kun 3 løbere som var godt kørende. Vi havde yderligt 4 piger i den rigtige alder, men 1 meldte fra og de 3 andre var relativt nye løbere og havde alle skader at slås med. Derfor var det vildt fedt, at vi fik tilgang af Sara Schou fra Bagsværd, for så var vi sikre på at vi kunne stille hold.
Frem til januar gik det bedre og bedre med skaderne hos de 3 øvrige kandidater til holdet, og formen blev bedre og bedre. Så vi endte faktisk med at have 7 kvalificerede løbere, hvoraf den ene altså måtte nøjes med at være reserve.

Da startlisten til ECCC kom, kunne vi se at Bursa og Castillon stillede med meget stærke hold, mens sidste års vinder Fenerbache lignede det hold vi skulle slå for at komme på podiet. Kaunas fra Litauen stillede med 2 løbere, som havde gjort det godt ved EM Cross, så dem måtte vi også holde øje med.
Individuelt var Anna klar favorit og for Louise kunne det formentlig blive til alt mellem nr. 2 og nr. 7. Erfaringen viser dog at man aldrig må undervurdere de tyrkiske hold, som ofte har "ukendte" løbere, som kommer helt til tops. Resten af vores piger håbende vi kunne klare placeringer mellem nr. 15 og nr. 30.
I selve løbet gik det næsten fuldstændigt, som vi havde håbet på. Anna blev i feltet i starten, men kunne tidligt trække fra og sikrede sig en klar sejr. Louise løb klogt og med stor fight, og var rigtigt tæt på også at komme på podiet, men sluttede som nr. 4. De fire øvrige piger kom med placeringer som nr. 19, 20, 22 og 23 i mål tættere på hinanden end vi havde forventet. Det skyldes at de to urutinerede løbere, Sarah Bruun og Augusta Grønberg, løb helt fantastisk.
Og det lykkes for holdet at vinde bronzemedaljen. Lidt overraskende var det spanske Castalion vi besejrede. Vi manglede ikke meget i også at slå Fenerbache.
Denne triumf er Kersti og jeg særligt stolte af, fordi det lykkes at skabe et stærkt hold med et urtoligt sammenhold, selvom der har været masser af udfordringer undervejs. Vi har besluttet at vi deltager i ECCC for seniorkvinder næste år. Konkurrencen for senior en MEGET hårdere. Så lige nu kunne det se ret svært ud, at stille med et hold som kan klare sig. Men nu har vi vist hvor meget vi kan udvikle på et år, så vi er meget optimistiske.