lørdag den 14. december 2013

Bruttotruppen til VM Halvmarathon

I mandags skulle der udtages 8 mænd og 8 kvinder til Bruttotruppen til det danske VM Halvmarathon hold. Dem som er i Bruttotruppen får penge til træningslejr, og der vil blive andre fælles aktiviteter i perioden op til løbet. Truppen blev udtaget i et godt samarbejde mellem den fungerende sportchef Jakob Larsen, Niels Kim, Henrik B. Andersen og jeg. Løbeudvalgtes sidste medlem Søren Munch kender endnu ikke alle løbere så godt som vi andre. De 4 bedste fra ranglisten 2013 gav til selv, og derudover skulle 4 løbere med ud fra vores vurdering. Der var lige den detalje, at en del halvmarathonløb ikke talte til ranglisten (BT Halv, Lillebælt og Powerrade), da de ikke opfylder DAF´s krav.
Det har været fantastisk at se, hvordan løberne har løftet niveauet for at komme med. Især kvinderne har forbedret halvmarathon niveauet meget.
Kvinderne:
Med Sara Sig sig ude pga. barsel, blev det Jessica, Kunø, Laursen og Batting fra ranglisten. Alle med tider under 1.18. Vores mål er at holdet skal klare sig så godt som muligt d. 29 marts, og derfor fandt vi de sidste løbere blandt dem, som vi har haft en god dialog med, og som vi ved kan løbe under 1.18. Det blev altså Aagaard, Simone og Baumeister. Den sidste plads er endnu ubesat. Fedt med så stærkt et hold!
Mændene:
Her kom Them, Faurschou, Thijs og Budolfsen med via ranglisten. Alle med tider under 66 min. Og det var nemt at udvælge Munkholm, Michael Nielsen og Abdi, da de også har potentialet til at løbe under 66 min. Der var flere gode kandidater til den sidste plads. Valget faldt på Peter Bech, da han er stabil og i konstant fremgang. Fedt med så stærke et hold! Og også stor respekt for de løbere, som kæmpede hårdt og sluttede lige uden for truppen.
Alle de løbere jeg har talt med, synes det er de 2 oplagte bruttotrupper, hvor de rigtige løbere er med.
Det bliver noget sværere at udvælge de endelige 5 løbere d. 21. marts. Måske vil nogen falde fra pga. skader, sygdom og den slags der vil kunne komme når man arbejder hårdt og satser højt. Men i sidste ende skal vi foretage en vurdering. Jeg håber og forventer at løberne vil være ærlige om træningsforløb og form, og at de selv siger fra, hvis de ikke er i topform. Gør man ikke det, kan man blive slået i løbet af en vraget løber, og det vil ikke se godt ud.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar