søndag den 5. februar 2012

En rigtig god tur med de unge

Jeg havde fornøjelsen af at være leder på en tur til et godt crossløb i Tyskland. Der var gode løbere fra Norge, Holland, Frankrig, Schweiz og naturligvis Tyskland (og mange andre lande). De unge mennesker var mega seje. For 4 af dem var det første gang de var med på sådan en tur. Alle præsterede fantastisk, og det var så tæt på at vi var kommet hjem med 2 sejre.
Juniordrengene vandt holdløbet med 1 points forspring til de ellers så stærke nordmænd.
Mikkel Dahl-Jessen fløj efter tyskeren Pfeiffer da han rykkede, og slog hurtigt kontra på ham, og havde de ikke været for en uvedkommende løber som spærrede i et sving med 200m til mål, havde han holdt hjem til sejr. Det kostede nok de 10 meter, som gjorde at tyskeren kom forbi nærmest på selve målstregen.
Peter Glans leverede endnu en international præstation på højt niveau og blev nr. 3.
Markus Rønn blev nr. 9 efter et klogt løb, hvor han havde farten til at indhendte mange af dem foran, men desværre fik han foden i en halmballe, og måtte ned på den hårde jord.
Martin Permin holdt kontakten med flokken lige foran og nakkede dem alle i spurten og blev nr. 14.
Simone Glad havde den smukkeste stil over forhindringer (halmballerne) og løb et perfekt løb til en 5. plads. Der var ikke langt op til tyskeren på 2. pladsen, som er OL klar.
Abdi var turens charmør, og hvor var det synd, at han ikke vandt. Han havde afgjort løbet med et macho-ryk, men faldt 200m fra mål, og måtte nøjes med en 3. plads.
Brian Lindberg er måske den som "overpræsterede" mest. Sejt hang han på favoritgruppen, og da det eksploderede 800m før mål, spurtede han flot med og kom ind som nr. 7, foran flere løbere med imponerende CV og kun 4. sek. efter Abdi.
Steffen Falch satsede og lykkes med at komme forrest ud gennem det første sving. Men der kom en regning, og alligevel kunne Steffen holde sig tæt på de førende og kom fint i mål kun 47 sek efter vinderen.
Steffen Massoro fightede hele løbet for at finde sin normale fart. Den kom lidt til sidst og trods et styrt, var det en fin international debut.
Kasper Hartlev var så syg, at jeg overvejede at betale for at få ham hjem før tid. Men han tog det som et mandfolk og kæmpede sig pænt igennem selvom halvdelen af kræfterne manglede.
Den danske præstation imponerede arrangørerne meget, så hvis vi har lyst igen d. 2/2 2013 er vi meget velkomne :-)