fredag den 5. september 2014

3 måneder til EM cross

Nu hvor banesæsonen er ved at slutte, er jeg nok ikke den eneste, som er begyndt at glæde sig til den kommende crosssæson. Udover vores hjemlige crossløb, er der NM i Finland d. 8 november og EM i Bulgarien d. 14 december. Og kan man drømme om at vi snart skal have hold med ved VM Cross, som løbes i marts?
For nogle år siden havde vi ingen juniorpiger med EM niveau. I år har 7! juniorpiger løbet under de vejledende EM Cross krav (ref. mesterskabsfolderen 2012), som vi tidligere brugte til at udtage bruttotruppen. Og et kig på den europæisk rangliste på 1500m viser at vores 3 bedste piger ligger ret pænt. I nogle år drømte vi forgæves om bare at kunne stille et pigehold. Nu har vi et hold med stærke piger, som ikke er bange for at slippe bremsen.
Min analyse af niveauet viser at det er løftet generelt i forhold til sidste år, hvor vi havde hold med i 3 klasser ved EM cross. Det burde være realistisk med hold i 4-5 af de 6 klasser i år. Og mon ikke også Simone, Thijs og Abdi vil gøre det endnu bedre end sidste år, og hjælpe til at trække niveauet op.
EM skal løbes ved Samokov i et skisportsområde syd for Sofia. Det ligger 1300m over havet, hvilket giver visse overvejelser om højdetræning er en forudsætning for at klare sig godt.

DAF´s sportschef er for nylig fratrådt, men mon ikke vi kører med samme politik, økonomi og ambitioner i forbundet. Der er jo gang i noget stærkt i dansk løb.
Jeg håber på, at vi igen forhåndsudtager de løbere, som har brug for ro i deres forberedelser til EM, og lader resten af pladserne stå åbne, så vi får et fedt NM kval. løb d. 25. okt. og et udfordrende NM.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar