tirsdag den 28. oktober 2014

NM holdene


Udtagelsen af vores 4 hold til NM Cross blev først endelig sent mandag. Jakob Larsen, som har det sidste ord, bakkede op om det Niels Kim og jeg indstillede. Han var bare en travl mand i går.
Vi endte på 23 løbere. Super stærkt - og en særlig glæde at konstatere at løberne kommer fra 15 forskellige klubber. Der er altså masser af klubber som kan udvikle løbere til dette niveau.

Hvad har vi haft af overvejelser?
Det var lige ud af vejen med juniordrengene, hvor vi tog de seks bedste fra iagttagelses-løbet. Jeg ser masser af talent i dette hold.
Abdi og Thijs kunne ikke løbe i lørdags, men de skal naturligvis med på herreholdet, hvor Michael N og Lommer kunne tilslutte sig de forhåndsudtagede Them og Faurschou. Lommer var også udtaget i 2012, men gjorde det helt rigtige dengang og meldte fra, fordi han ikke kunne forbedrede sig ordentligt. Vi er desværre ikke tilstrækkeligt optimistiske mht. muligheden for at skabe et slagkraftigt U23 hold til EM, og derfor blev det ikke aktuelt at tage U23 løbere med som ekstra løbere til NM. Hvor kunne det være fedt, hvis der også var en U23 klasse ved NM.
For kvinderne vurderede vi, at vi må nøjes med 4 løbere, hvoraf 3 skal tælle til holdet og en er reserve.
Endelig var der juniorpigerne, som kan vise sig at blive vores stærkeste kort i år. Nu skal det være slut med 4. pladser i holdløbet ved NM :-)
Der var 5 meget overbevisende piger, og som nr. 6 Anastacia på bare 13 år. Jeg synes det er helt rigtigt med en mindste alder på 15 år for at deltage på landsholdet. Det burde stå i reglerne for NM. Ved EM er aldersgrænsen 16 år. Så Anastacia må vente 2-3 år for at komme med. Vi kunne have valgt at lukke pigeholdet om nr. 1-5. Men da vi forhåbentlig skal have mindst 5 piger med til EM, synes jeg det er fornuftigt at holde flere løbere inde i varmen, og dermed også skærpe konkurrencen. Så derfor udtog vi ikke bare de 6 bedste, men tog også syveren (Line Schulz) med.
Ved EM er det 4 løbere som tæller.
Holdende kan se hos DAF via dette LINK
Gudmand præsenterer de 23 løbere HER
Det bliver en kort tur fredag-lørdag d. 7.+8. nov. Info om NM Cross vil komme HER
Svenskernes hold kan ses HER
På Gudmands billede øverst, ser vi Bo Tønnesen, som måske var den af alle, som fik bedst bid i banen i spurten i lørdags og slog den ellers spurtstærk Kristian Holm Jensen. Begge får NM debut i Finland d. 8. nov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar