mandag den 7. december 2015

Mulighed for en EM medalje?

Det danske hold er nu på 17 løbere efter at Maja Alm har meldt afbud. Vi har nu kun hold for mænd og for junior piger. Sidstnævnte er absolut vores bedste bud på en medalje.
Lad mig minde om at Danmark kun har vundet en medalje i de 21 år, der har været EM Cross.
Vores bedste holdresultat er indtil videre en 5. plads i 1997 - netop det år hvor Carsten Jørgensen blev Europamester.
Så det vil være ufatteligt stort hvis det lykkes at få metal med hjem.

Sidste år vandt pigerne fra Storbritannien med 18 point foran Frankrig med 64 point og Tyskland med 74 point og Tyrkiet blev nr. 4 med 99 point.
Britterne må man aldrig undervurdere i cross. Jeg tror dog ikke de vil være lige så suveræne i år. Fra sidste års hold har de kun Amy Griffiths med. Bobby Clay som blev nr. 8 i 2013 gør dog comeback.
Frankrig har 4 ud af de 5 løbere som fik sølv sidste år med igen.
Tyskland stiller med de 4 samme kvinder, som fik bronze. Konstanze Klosterhalfen blev kun nr. 28 sidste år, men bør gøre det meget bedre i år. Hun topper 1500m og 3000m ranglisterne.
Det danske hold har absolut mulighederne for at slå et af de 3 hold, hvis vi ikke har samme uheld som sidste år. Normalt giver det medalje, hvis man får under 70 point. Det tror jeg godt vi kan.
Det er dog meget svært direkte at sammenligne med sidste år, da ruten efter beskrivelsen skulle være meget anderledes. Sidste år blev feltet ret spredt, og den hårde afslutning gjorde hurtighed mindre vigtigt. I år kommer spurtevnerne til at betyde meget for placeringerne.
Individuelt vurderer jeg, at de stærkeste konkurrenter for vores løbere er:

Alisa Vainio (FIN)
Alina Reh (GER)
Konstanze Klosterhalfen (GER)
Bobby Clay (GBR)
Amy Griffiths (GBR)

I de andre klasser vil en individuel top 20 eller top 30 være toppræstationer, som vi skal være super glade for det. Sidste år fik vi 6 top 30 placeringer, hvilket er det bedste nogensinde.
Når det så er sagt, synes jeg der er meget talent og god udvikling på holdet, så måske får vi en positiv overraskelse. Herreholdet vil jeg garanteret gerne slå nordmændrene ført an af stjernerne Ingebrigtsen og Buraas.

Startlisten kan ses HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar