onsdag den 16. december 2015

Tændte mænd fyrede den af

Der var også masser af optimisme blandt mændene. Abdi var naturligvis lidt usikker på sin form, da han kun havde trænet godt i en kortere periode efter Frankfurt Marathon. Thijs Nijhuis var klar og i balance. Mads Tærsbøl havde ondt i halsen om lørdagen, men blev klar til at løbe takket være masser af hvile og hvidløg. Ole Hesselbjerg var bedste dansker ved NM for 5 uger siden, men i søndags havde han det svært fra starten og kom aldrig rigtigt ind i løbet.
Men for de 4 andre gik det super godt. De startede kontrolleret og løb sig så flot op gennem feltet.
En stærk afslutning af svenske David Nilsson holdt lige Abdi ude af top 10. Men han var glad for sin plads som nr. 11. Hvad kan det ikke blive til, hvis han kom til EM i samme form som ved E-løbet?
Thijs afviste Henrik Ingebrigtsen (tidlige EM vinder på 1500m og U23 mester i Cross) i spurten og forsvarede sin 25. plads. Ingebrigtsen kom direkte fra træningslejr i Sydafrika og blev kørt til lufthavnen lige efter løbet, så han kunne komme tilbage til Sydafrika.
Mads havde igen en flot afslutning, hvor han var blandt de 4 hurtigste som løb opløbstrækningen på 29 sek. De fleste brugte 33 sek. Han er i en god udvikling, hvor hans store potentiale for alvor vil blive til resultater i de kommende år.
Jesper Faurschou har løbet 9 EM løb og fik nu sin bedste placering da han fightede sig op som nr. 38. Imponerende som Jesper kan blive ved med at motivere og udvikle sig.
I holdløbet slog vi Norge, som ellers så skræmmede stærke ud. Vi blev nr. 6 og havde ganske få point op til Holland og Italien. Thijs, Mads og Abdi var blandt de yngste i feltet, så der er noget at bygge videre på i mange år.