mandag den 21. marts 2016

DM kort Cross og CC 2015/16

Efter et par afbud var kun 5 Blovstrød Løver klar til DM kort Cross, så jeg havde plads i bilen til at tage Bagsværds Joachim Rosbo med.
Ruten var noget af det hårdeste vi har set længe, da det gik op eller ned næsten hele tiden og underlaget var ret ujævnt på store dele af ruten.

Guld og bronze i juniorklassen
Vi havde 3 juniorpiger (18-19 år) med og i en optimistisk stund, havde jeg haft tanken at de kunne blive nr. 1-2-3. Louise Høj fra AGF kilede sig dog ind i mellem dem, så det blev 1-3-4 til Louise Rode, Sara Schou og Karoline Hardis.
Louise Rode kom sent hjem fredag fra 6 dages studietur i Dublin, så sprængfyldt af overskud var hun ikke. Hun løb alligevel et stærkt løb, hvor hun trak hele tiden og var kun 29 sekunder langsommere end Simone Glad´s tid i seniorklassen. Spartas Anna Mark fra 16-17 års klassen hang dog på og spurtede fra Louise til sidst. Det er ingen skam at tabe til Anna Mark, som er et kæmpe talent, men alligevel var Louise lidt skuffet. Og selvom der absolut ikke er nogen grund til det, er det alligevel dejligt at hun reagerer sådan, for det er et godt tegn på ambitioner.

Sølv til Steffen Falch!
Da det blev kendt at VM Halvmaratonløberne ikke ville være til start ved DM kort Cross, satte Steffen Falch sig målet om en top 5 med option for at tage medalje, hvis alt flaskede sig. Forberedelserne siden jul er gået perfekt, og da startlisten blev kendt, vurderede jeg at Peter Glans og Mikkel Dahl skulle slås om guld og sølv, mens Steffen ville være en af en håndfuld, som skulle slås om bronze. Mikkel kom desværre ikke til start pga. sygdom. Taktikken var at lade 1-2 løbere stikke afsted og koncentrere sig om at holde nr. 3 i løbet i kort snor. Og sådan gik det. Peter Glans var suveræn (jeg tror at selv Thijs og Faurschou havde haft det svært mod ham på den rute), og Jacob Markussen fik et lille hul, men herefter blev der dannet en gruppe på 7 løbere, hvor Steffen var med. Steffen lod de andre trække og holdt lidt afstand så han kunne se underlaget og løbe ideal-linjen så vidt som muligt. På anden af de tre omgange satte Jeppe Harboe pres på og kun Steffen og Jacob Simonsen kom med. Da de gik ud på sidste omgang tog Steffen over, og han lukkede hullet op til Markussen og fik skabt afstand til Harboe/Simonsen. Da Steffen er en fighter og ret hurtig i en spurt, var jeg ikke et sekund i tvivl om at han ville sikre sig sølvet.
Hvor er det fedt at det lykkes for ham. Han har ikke været helt oppe blandt eliten siden 2012, men nu er han tilbage. Så håber jeg bare han vil droppe de lange løb og satse mere på 1500m, hvor hans talent er størst. Måske kan jeg overtale ham til at prøve sig på 3000m F. Han er jo bjørnestærk.

Den samlede Cross Challenge 2015/2016
Blovstrød Løverne sejrede igen for juniorpiger og fik sølv for seniorkvinder. Det er vi rigtigt godt tilfredse med. Herreholdet blev nr. 6. Naturligvis vil vi gerne mere end det. Jeg glæder mig over at vi fastholder at vi har det bedste kvindehold og det næstbedste herrehold på Sjælland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar