mandag den 14. marts 2016

Fantastisk Simone!

Forholdende var perfekte ved DM 10 km i år. Simone Glad (AGF) var fuldstændig klar og skabte et fantastisk løb, hvor hun fik trukket Sylvia Kiberenge med op i tempo lige fra starten. Senere kunne de 2 pace hinanden frem. Simones sluttid på 32.47 er meget imponerende. Det er under EM kravet på 10.000m og viser også at hun kan klare EM kravet på 5000m. Forskellen mellem mænd og kvinder på mellem/langdistance siger man som regel ligger mellem 14 og 15%. Bruger man 14,5% svarer 32.47 til 28.38 for en mand. Så det er en klassetid!

Abdi Ulad gik lige så frisk til den som Simone, men fik (som ved sit halvmaratonløb i søndag), ondt i maven efter 6 km og gik meget ned i tempo.
Det var ærgerligt at der ikke var mere mod blandt de næstebedste mænd og at Jesper Faurschou ikke som "sædvanligt" satte højt tempo, når nu forholdende for gode tider var så gode.
Til gengæld fik en masse løbere rigtig god gavn af det moderate tempo, og dermed lykkedes det at få et rekord stort antal mænd under 31 min. Dejligt ved voksende bredde i toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar